Home

Administrarea bunurilor altuia

Administrarea bunurilor altuia juspedia

 1. istrarea bunurilor altuia. I. Ad
 2. istrarea bunurilor altuia. CAPITOLUL I. Dispoziţii generale . Art. 792: Calitatea de ad
 3. istratorul împuternicit cu ad
 4. istrator al bunurilor altuia persoana care este împuternicită, prin legat sau convenție, cu ad
 5. istrarea Bunurilor Altuia. Previzualizare referat: Extras din referat: Art. 535 din NCC sustine faptucl ca constituie bunuri, lucrurile corporale sau necorporale care constituie obiectul unui drept patrimonial. In sens economic, un bun este orice lucru care este util. In acceptiune juridica, bunurile sunt lucrurile care pot constitui.
 6. istrarea bunurilor altuia - alegerea unei forme de ad

1. Administrarea bunurilor altuia este o instituţie juridicâ complexă, nouâ n peisajul juridic românesc, preluată aproape integral din Codul civil al provinciei Quebec din Canada, care îi consacră art. 1299-1370, respectiv Titlul VII din Cartea a IV-a, intitulată Despre bunuri. 2 Produsul Fiducia si administrarea bunurilor altuia - Gheorghe Buta 978-606-39-0046-4 a fost adaugat pe site in data de . Livrarea produselor se poate face intr-un interval de 1 - 15 zile, din momentul in care s-au validat toate detaliile comenzii (date facturare, disponibilitate produse, adresa livrare, modalitate de plata, termen de plata) Administrarea bunurilor altuia. avhame Utilizator 00:44, 28 Februarie 2020. Cum credeti ca se poate solutiona urmatorul caz: - mai multe persoane au decis sa administreze bunurile unei persoane (un autoturism, doua proprietati de locuit, un teren de 650 mp si active de aproape 45.000 ron la un SRL) motivand ca asa este bine pentru el, dar nu.

Codul Civil 2018: Administrarea bunurilor altui

Monografia Fiducia și administrarea bunurilor altuia, reluând și dezvoltând unele studii și articole ale autorului pe aceste teme, nu își propune o analiză exhaustivă și completă a celor două instituții, ci, mai curând, având în vedere specificul și formatul colecției în care apare, se dorește a fi doar o introducere în studiul acestora și un instrument util pentru cei. JURISPRUDENŢĂ în cazul unor convenţii de asigurare colectivă facultativă de viaţă, în care angajaţii sunt reprezentaţi de sindicat, însă contractul efectiv de asigurare se încheie prin mijlocirea directă a angajatorului, sunt incidente obligaţiile din Codul civil vizând mandatul, administrarea bunurilor altuia, obligaţia de informare şi de bună-credinţă. în cadrul. Calitatea de administrator al bunurilor altuia - Legal Land. Art. 792. Calitatea de administrator al bunurilor altuia. (1) Persoana care este imputernicita, prin legat sau conventie, cu administrarea unuia sau mai multor bunuri, a unei mase patrimoniale sau a unui patrimoniu care nu ii apartine are calitatea de administrator al bunurilor altuia Administrarea Bunurilor Altuia. (8/10 din 1 vot) Acest referat descrie Administrarea Bunurilor Altuia. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini). Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini . Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti. Monografia Fiducia și administrarea bunurilor altuia, reluand și dezvoltand unele studii și articole ale autorului pe aceste teme, nu iși propune o analiza exhaustiva și completa a celor doua instituții, ci, mai curand, avand in vedere specificul și formatul colecției in care apare, se dorește a fi doar o introducere in studiul acestora și un instrument util pentru cei care.

Instituţia executorului testamentar combină într-un mod mai mult sau mai puţin fericit prevederile de la mandat cu cele de la administrarea bunurilor altuia, iar în privinţa atribuţiilor, ele sunt în parte reglementate de lege, în parte pot fi impuse de testator prin legat Codul Civil 2018: Administrarea bunurilor altuia. TITLUL V Administrarea bunurilor altuia CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 792: Calitatea de administrator al bunurilor altuia (1) Persoana care este... » citeste mai departe aici Monografia Fiducia si administrarea bunurilor altuia, reluand si dezvoltand unele studii si articole ale autorului pe aceste teme, nu isi propune o analiza exhaustiva si completa a celor doua institutii, ci, mai curand, avand in vedere specificul si formatul colectiei in care apare, se doreste a fi doar o introducere in studiul acestora si un instrument util pentru cei care - doctrinari sau.

Fiducia, administrarea bunurilor altuia, reprezentarea şi

Art. 792: Calitatea de administrator al bunurilor altuia Persoana care este împuternicită, prin legat sau convenţie, cu administrarea Administrarea bunurilor altuia. Numărul 5, mai 2021 » Dreptul afacerilor. Conf. univ. dr. Ioana Nely Militaru. Rezumat: The aim of this article is to present the concept of administration, showing the features of this legal institution, and the types of administration, and to identify the specificity for each administration type and the. Art. 792. Calitatea de administrator al bunurilor altuia. (1) Persoana care este imputernicita, prin legat sau conventie, cu administrarea unuia sau mai multor bunuri, a unei mase patrimoniale sau a unui patrimoniu care nu ii apartine are calitatea de administrator al bunurilor altuia. (2) Imputernicirea prin legat produce efecte daca este acceptata de administratorul desemnat Administrarea bunurilor altuia | Reglementări fundamentale în NCPC | 18.02.2012. 40m. Speakeri: Iolanda Boți. Categorii: Reglementări fundamentale în NCC și NCPC, Reglementări fundamentale în NCC și NCPC Administrarea bunurilor altuia poate fi de două feluri, și anume: administrare simplă sau administrare deplină. În cazul administrării simple, administratorul este responsabil pentru conservarea bunurilor și pentru continuarea modului de folosire a acestora, fără a le schimba destinația. Totuși, destinația bunurilor poate fi.

Educ.ro, educ Fiducia si administrarea bunurilor altuia|Monografia Fiducia si administrarea bunurilor altuia, reluand si dezvoltand unele studii si articole ale autorului pe aceste teme, nu isi propune o analiza exh CAPITOLUL I Dispoziţii generale. Art. 792 . Calitatea de administrator al bunurilor altuia (1) Persoana care este împuternicită, prin legat sau convenţie, cu administrarea unuia sau mai multor bunuri, a unei mase patrimoniale sau a unui patrimoniu care nu îi aparţine are calitatea de administrator al bunurilor altuia. (2) Împuternicirea prin legat produce efecte dacă este acceptată de.

Riscurile in contracte - George-Alexandru Ilie, editura Universul Juridic - Esteto

Cartea a III-a. Despre bunuri Titlul V. Administrarea bunurilor altuia Capitolul II. Formele de administrar Administrarea bunului altuia. Sediul in aceasta materie il regasim in art 792-857 din Noul Cod Civil care prevad reguli in administrarea unui bun sau mai multor, ori a unei mase patrimoniale respective patrimoniu. Acesta reprezinta cadrul legal dar face exceptie cazul in care cazul in care legea, actul constitutive sau imprejurari clare vor. Editorul: Monografia Fiducia și administrarea bunurilor altuia, reluand și dezvoltand unele studii și articole ale autorului pe aceste teme, nu iși propune o analiza exhaustiva și completa a celor doua instituții, ci, mai curand, avand in vedere specificul și formatul colecției in care apare, se dorește a fi doar o introducere in studiul acestora și un instrument util pentru cei. TITLUL V: Administrarea bunurilor altuia CAPITOLUL III: Regimul juridic al administrării SECŢIUNEA 4: Administrarea colectivă şi delegarea Art. 827: Răspunderea solidară (1) Administratorii sunt răspunzători în mod solidar pentru îndeplinirea atribuţiilor lor

Or, dispoziţiile art. 792-824 şi art. 846-857 din Codul civil se referă la administrarea bunurilor altuia. După cum în mod corect se arată în cererea de chemare în judecată, administrarea bunurilor altuia impune existenţa unui legat sau a unei convenţii prin care o persoană este împuternicită cu administrarea unuia sau mai multor. Descriere - Fiducia si administrarea bunurilor altuia - Gheorghe Buta Monografia Fiducia si administrarea bunurilor altuia, reluand si dezvoltand unele studii si articole ale autorului pe aceste teme, nu isi propune o analiza exhaustiva si completa a celor doua institutii, ci, mai curand, avand in vedere specificul si formatul colectiei in care apare, se doreste a fi doar o introducere in. Administrarea bunurilor Bisericii Ortodoxe Române potrivit reglementărilor ecleziale şi legislaţiei de stat din secolul al XV-lea şi până în prezent intermediul altuia.....Error! Bookmark not defined. VI.4.2 Administrarea simplă a bunurilor bisericeștiError! Bookmark not defined TITLUL V - Administrarea bunurilor altuia. Persoana împuternicită cu administrarea simplă este ținută să efectueze toate actele necesare pentru conservarea bunurilor, precum și actele utile pentru ca acestea să poată fi folosite conform destinației lor obișnuite referitor la administrarea bunurilor altuia ( al șaptelea titlu din Cartea a IV-a, cu privire la bunuri CCQ) se susține însă, că ar fi necesară o caracterizare diferită. Acest set de dispoziții pentru prima dată în tradiția dreptului civil, codifică norme privind administrarea proprietății altora. Cu toate acestea

CAPITOLUL I Dispoziţii generale. Art. 792. Calitatea de administrator al bunurilor altuia (1) Persoana care este împuternicită, prin legat sau convenţie, cu administrarea unuia sau mai multor bunuri, a unei mase patrimoniale sau a unui patrimoniu care nu îi aparţine are calitatea de administrator al bunurilor altuia Art. 826 Adoptarea hotărârilor în situaţii speciale Administrarea colectivă şi delegarea Regimul juridic al administrării Noul cod civil - Legea 287 2009 celelalte acte de administrare a bunurilor altuia vor putea fi făcute, în caz de urgenţă, cu autorizarea instanţei judecătoreşti.. Nu în ultimul rând, la capitolul Administrarea bunurilor altuia, noile dispoziţii tratează administrarea unuia sau mai multor bunuri, a unei mase patrimoniale sau a unui patrimoniu, reglementându-se astfel, în mod distinct, împuternicirea privind administrarea de bunuri. Rep.: Care instituţii vor fi modificate

AVOCAT ADMINISTRATOR BUNURILE ALTUIA | SERVICIU UNIC IN ROMANIA: Prin Avocatul-Tau ai 3 Opinii Gratuite de la 3 Avocati Specializati. Tu Alegi Solutia si Avocat. Servicii National Administrarea bunurilor minorului. Tutorele are îndatorirea de a administra cu bună-credință bunurile minorului. În acest scop, tutorele acționează în calitate de administrator însărcinat cu simpla administrare a bunurilor minorului, și nici să garanteze obligația altuia Administrarea bunurilor altuia. Închideri Operaţionale. Lichidări Voluntare. Finanţare, Refinanţare, Restructurarea Datoriilor. Ajutor de Stat. Vânzări şi Achiziţii de societăţi aflate în dificultate. Servicii Juridice Corespondente. Abraxas Printre elementele de noutate pe care le aduce Noul Cod civil, tratate in prezenta lucrare, amintim, pe scurt: transformarea comerciantului in profesionist, separatia de patrimonii (fiducia), administrarea bunurilor altuia, conventiile matrimoniale, modificarea regimului juridic al prescriptiei si al termenelor de decadere, inalienabilitatea si. Fiducia și administrarea bunurilor altuia | Gheorghe Buta. 16/06/2017. 23/07/2017. JURIDICE.ro. Editorul: Monografia Fiducia și administrarea bunurilor altuia, reluand și dezvoltand unele studii și articole ale autorului pe aceste teme, nu iși propune o analiza exhaustiva și completa a celor doua instituții, ci, mai curand, avand in.

Noul Cod Civil. Administrarea bunurilor altuia Ziua de Ves

 1. Comunala Autoritatea Nationala a Rezervelor de Stat Autoritatea Nationala a Vamilor Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate Autoritatea Nationala de Reglem. in Comunicatii Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale Autoritatea Nationala de.
 2. istrarii sau conservarii bunuriior acesteia, de catre cel care are ori trebuie sa aiba grija ad
 3. istrarea bunurilor altuia Posted on January 17, 2019 January 17, 2019 by Avocat Pentru prima dată în ţara noastra, Codul civil introduce reglementări precise privind bunurile altuia, ce vor fi aplicate în fiecare situaţie în care există reglementări speciale referitoare la ad
 4. istrarea bunurilor altuia, o prevedere în contract care să reglementeze plata nu este cerută expres. În lipsa acestei prevederi apreciem că remunerarea poate fi stabilită în.
 5. Istoria proprietăţii, a formării, apartenenţei, gestionării şi transmiterii ei, rămâne una din temele predilecte ale istoriei dreptului. Şi lucrul e de înţeles deoarece întregul eşafodaj social se întemeiază pe proprietate şi raportarea individului la ea
 6. istrarea bunurilor altuia. Închideri Operaţionale. Lichidări Voluntare. Finanţare, Refinanţare, Restructurarea Datoriilor. Ajutor de Stat. Vânzări şi Achiziţii de societăţi aflate în dificultate. Servicii Juridice Corespondente. Abraxas ServiciiRestructurare Financiar.
 7. istrarea bunurilor altuia Gheorghe BUTA Drept procesual civil. Actele de procedură civilă, participanții la procesul civil, căile de atac, executarea silită, proceduri speciale Mihaela-Cristina MOCANU, Laura SMARANDI Află care sunt toate titlurile incluse în modul

Referat: Administrarea Bunurilor Altuia (#459119) - Gradu

Având în vedere obligațiile pe care le deține aceasta, fiduciarul este remunerat potrivit înțelegerii părților, iar în lipsa acesteia, potrivit regulilor care cârmuiesc administrarea bunurilor altuia. Și această prevedere din Codul civil [art. 784 alin. (2)] necesită o atenție deosebită Având în vedere dispozițiile Codului civil Titlul V. Administrarea bunurilor altuia, art.792 - art.857; Având în vedere prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata Administrarea bunurilor altuia; Dobândirea proprietății prin uzucapiune; Încheierea, executarea sau stingerea contractelor prin denunțare unilaterală, rezoluțiune ori rezilierea; Împărțirea moștenirii legale sau testamentare, ori ieșirea din indiviziune; Încetarea contractelor ca urmare a existenței unor cauze de nulitate Proprietatea comuna, divortul, administrarea bunurilor altuia , a conchis repede Boc enumerarea noilor institutii. Vreau sa va spun ca pentru Guvernul Romaniei Justitia este, a fost si va fi un obiectiv prioritar , a marturisit premierul, in timp ce din sala se radea cu gura pana la urechi Cabinetul nostru de avocatura poate reprezenta clientii in fata oricarei instante de judecata cu privire la probleme litigioase civile, indiferent de natura sau obiectul acestuia. Acoperind o arie foarte vasta din domeniul dreptului, poate cel mai important si mai cuprinzator set de legi, domeniul dreptului civil reprezinta majoritatea.

Administrarea bunurilor altuia - alegerea unei forme de

 1. istrarea bunurilor altuia. Contractul de time-sharing. Creditorii pot formula obiecţiuni la raportul final, întocmit de lichidatorul judiciar, în cadrul procedurii insolvenţei, cu cel puţin 5 zile înainte de data convocării adunării creditorilor de către judecătorul sindic
 2. area pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept privind modul de interpretare a dispoziţiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă. Dosar nr. 507/1/2016 Iulia Cristina Tarcea - vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 3. istrarea bunurilor altuia Gheorghe BUTA. Drept procesual civil. Actele de procedură civilă, participanții la procesul civil, căile de atac, executarea silită, proceduri speciale Mihaela-Cristina MOCANU, Laura SMARANDI . Modulul Universul Juridic Business
 4. istrare: ad
 5. istrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija ad
 6. istrarea unuia sau mai multor bunuri, a unei mase patrimoniale sau a unui patrimoniu care nu îi aparţine are calitatea de ad
 7. istrarea bunurilor altuia - Dispozitii generale - legislatie - Ad

Art. 792 Noul cod civil Calitatea de administrator al ..

Fiducia si administrarea bunurilor altuia - Gheorghe Buta

romånesc instituÿii precum administrarea bunurilor altuia sau fiducia codificä solutii nuiesc sä-$ facä unul altuia daruri sau Sá primeascä astfel de daruri de la familie terti, unele dintre acestea având o valoare sotii sunt coproprietari ai bunurilor dobåndite impreunä (art.362 alin.l) Cu privire la obligatiile celui care exercita dreptul de retentie, Codul Civil stabileste ca acesta are drepturile si obligatiile unui administrator al bunului altuia imputernicit cu administrarea simpla, anume: este tinut sa efectueze toate actele necesare pentru conservarea bunurilor, precum si actele utile pentru ca acestea sa poata fi.

Administrarea bunurilor altuia - Răspunsuri Avocatnet

Gheorghe Buta: Fiducia și administrarea bunurilor altuia

Art. 794 Noul Cod Civil Domeniul de aplicare Dispoziţii generale. CAPITOLUL I. Dispoziţii generale. Art. 794. Domeniul de aplicare. În absenţa unor dispoziţii legale speciale, prevederile prezentului titlu se aplică în toate cazurile de administrare a bunurilor altuia Bunurile care au fost in administrarea tutorelui vor fi predate, dupa caz, fostului minor, mostenitorilor acestuia sau noului tutore. Dupa predarea bunurilor, verificarea socotelilor si aprobarea lor, autoritatea tutelara va da tutorelui descarcare de gestiunea sa Cel care exercită un drept de retenţie are drepturile şi obligaţiile unui administrator al bunului altuia împuternicit cu administrarea simplă, dispoziţiile art. 795 - 799 aplicându-se în mod corespunzător. Art. 2.498 - Opozabilitatea dreptului de retenţi

Art. 794 Noul cod civil Domeniul de aplicare Dispoziţii ..

privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, unitate din subordinea Ministerului Sănătăţii. EMITENT: Guvernul PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 746 din 30.07.202 Administrarea bunurilor materiale. Dumnezeu a dat primilor noştri părinţi responsabilitatea de a supune pămîntul, stăpînind lumea animală şi îngrijind grădina Edenului (Gen. 1, 28; 2, 15). Întreaga grădină era a lor, nu numai pentru a se bucura de ea, ci şi pentru a o administra. Însă o restricţie le-a fost pusă Calitatea de administrator al bunurilor altuia; administrarea simpla, administrarea deplinä, cuprinsul inventarului. caractere, mod de dobândire/stingere, Proprietatea publicä: definitie, obiect, tipuri, drepturile reale ale proprietätii publice Clasificarea bunurilor publice 62 3.3. Categorii distincte de bunuri publice: bunuri club şi bunuri joint 68 altuia. Ulterior Aristotel dezvoltă conceptul şi spune că suma gospodăriilor individuale reprezintă defapt statul sau societatea, iar administrarea acestora înseamnă economi Administrarea bunurilor materiale cu înţelepciune şi credincioşie faţă de Dumnezeu înseamnă investiţie în existenţa de care credincioşii vor avea parte în eternitate. În mod specific, averile nu trebuie păstrate, depozitate astfel încât resurse mari, importante, să stea nefolosite, ci averile trebuie investite pentru a.

Art. 792. Calitatea de administrator al bunurilor altuia ..

TITLUL V - Administrarea bunurilor altuia art.807-872 Capitolul I - Dispoziţii generale art.807-809 Capitolul II - Formele de administrare art.810-816 Secţiunea 1 - Administrarea simplă art.810-814 Secţiunea a 2-a - Administrarea deplină art.815-816 Capitolul III - Regulile administrării art.817-86 Revocarea - principiului simetriei (HG/HCJ/HCL/HCGMB) b) Revocarea fara caracter de sanctiune (art. 869) - chiar si cand nu e vorba de fapta culpabila a titularului, dreptul de administrare poate fi revocat, cand interesul o impune Trecerea bunului in administrarea altuia sau redistribuirea bunurilor - revocare fara caracter de sanctiune. Administrarea bunurilor materiale. Dumnezeu le-a dat primilor noştri părinţi responsabilitatea de a-şi supune pământul, stăpânind lumea animală şi îngrijind Grădina Edenului (Gen.1,28; 2,15). Întreaga grădină era a lor, nu numai pentru a se bucura de ea, ci şi pentru a o administra. Însă le-a fost impusă o restricţie

Referat Administrarea Bunurilor Altuia < Drept Civil (#293651

Administrarea bunurilor se refera la comtactul juridic, contact care s-a concretizat in actele pe care le are. Delapidarea constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare. Aceasta poate fi comisa de o persoana sau de mai multe (complici) Shop Ele.ro - quiz-uri online, chestionare online, teste online, frumusete, lifestyle, sanatate, relatii, cariera, mamici, dieta, estetica, casa si gradina. Numarul 8 al Curierului Judiciar contine articole care trateaza, printre altele, teme ca: aplicarea corecta a Noilor Coduri, dreptul urbanismului, exercitarea profesiilor juridice liberale, administrarea bunurilor altuia, obligatia de intretinere, achizitii publice, trafic de influenta, treaty shopping Noul Cod civil republicat. Ad litteram - Editura Nomina Lex, Noiembrie 201

Fiducia si administrarea bunurilor altuia Libraria UJMA

Am arătat că darea bunurilor în administrarea unor entităţi de stat centrale sau locale se face pentru realizarea diverselor scopuri social-economice. Organizarea desfăşurării vieţii sociale poate impune, adeseori cu necesitate, transferul unui bun proprietate publică din administrarea unui subiect de drept public în administrarea. a bunurilor altuia sau a bunurilor proprietate comună, contract de comodat, contract de împrumut, contract de rentă viageră, contract de întreţinere, Acte privind administrarea şi reprezentarea societăţilor cu personalitate juridică: procuri, contracte de mandat, etc. Codul Familiei actualizat Atentie Versiunea consolidata de fata nu are un caracter oficial, are un caracter pur informativ, poate sa nu fie actualizata, nu poate fi folosita in niciun cadrul oficial, DreptOnline.ro neasumandu-si nicio raspundere pentru eventualele prejudicii aduse de utilizarea ei, indiferent de forma, destinatie si scop. Pentru orice inadvertenta identificata, va rugam sa ne.

Art. 800 Noul cod civil Atribuţiile administratorului ..

Calitatea de subiect activ o poate întruni orice persoană care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării bunurilor altuia, nefiind necesar să aibă calitatea de funcţionar.Nu importă natura contractuală sau legală a obligaţiei de a administra sau conserva bunurile altuia Potrivit articolului 2 din Carta europeana a autonomiei locale, principiul autonomiei locale trebuie să fie recunoscut de legisl ia interna a fiecărui stat, pe cât posibil i în Constitu ie, conceptul de autonomie locală este explicat in art.3 alin. (1) Prin autonomie locală se intelege dreptul si capacitatea efectiva ale autorită ilor. Abrogarea ulterioară a Legii nr. 219/1998 a dus la ceea ce doctrina a considerat a fi un vid legislativ în ceea ce privește concesiunea bunurilor proprietate privată, întrucât, prin actul normativ care a înlocuit-o - OUG nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică -, se reglementa numai. Minorul nu poate sã facã, nici chiar cu încuviintare, donatii si nici sã garanteze obligatia altuia. Actele fãcute cu încãlcarea dispozitiilor de mai sus sunt anulabile. Art. 134. - Tutorele este dator sã prezinte anual autoritãtii tutelare o dare de seamã despre modul cum a îngrijit de minor, precum si administrarea bunurilor acestuia Prin contractul de inchiriere teren cu constituirea dreptului de superficie Locatorul da in folosinta, respectiv inchiriaza Locatarului, la pretul si in conditiile stabilite in contract o suprafata de teren intravilan avand caracteristicile descrise in contract.Pe suprafata de teren ce se inchiriaza, Locatarul va edifica o constructie in conditiile legii si ale contractului, avand acordul.

07/03/2012 . ART. 152 Darea de seamă (1) Tutorele este dator să prezinte anual instanţei de tutelă o dare de seamă despre modul cm s-a îngrijit de minor, precum şi despre administrarea bunurilor acestuia admin is trarea bunurilor altuia (art. 79 2-857); nulitatea persoanei juridice (art. 19 6-199); proprietatea periodică (art. 687-692); actul juridic unilateral (art. 1324 -1329); cesiunea unei creanţe constatate printr-un titlu nominativ, la ordin sau la purtător (art. 158 7-1592); coasigurarea şi retrocesiunea (art Gestiunea de afaceri - Update. Gestiunea de afaceri. Există gestiune de afaceri atunci când, fără să fie obligată, o persoană, numită gerant, gestionează în mod voluntar şi oportun afacerile altei persoane, numită gerat, care nu cunoaşte existenţa gestiunii sau, cunoscând gestiunea, nu este în măsură să desemneze un mandatar ori să se îngrijească în alt fel de afacerile. Legea 307 din_2006_privind_apararea_impotriva_incendiilor 1. Parlamentul României Lege nr. 307/2006 Decret nr. 936/2006</ Promulgat prin din 12/07/2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 633 din 21/07/2006 privind apãrarea împotriva incendiilor Parlamentul României adoptã prezenta lege