Home

Statuia lui iisus harghita

Am vizitat cea mai mare statuie a lui Iisus din estul Europei. Când toată lumea era la mare, eu am fost în Harghita, pe dealul Gordon, unde am urcat în statuia numită Inima lui Iisus. Statuia Inima lui Isus Harghita. Statuia Inima lui Isus de pe Vf. Gordon | Odorheiu Secuiesc. Dacă nu ai văzut până acum Statuia Inima lui Isus din Odorheiu Secuiesc, îți spunem noi că este impresionantă. De departe te face să exprimi WOW iar când ajungi la ea nu are cum să nu-ți placă. Ştiam, din alte surse, că are 22 de.

Am creat acest videoclip utilizând Creatorul de slideshow-uri YouTube (http://www.youtube.com/upload Statuia lui Iisus din Harghita, o experiență unică: Va aminti de statuia uriaşă a lui Iisus din Rio de Janeiro La începutul anului 2011, primarul comunei Lupeni, anunța construirea masivului monument care va oferi vizitatorilor șansa de a admira panorama de la Odorheiu-Secuiesc până la Sovata 31.07.2011, 14:08. O statuie a lui Iisus inalta de 22 de metri va fi ridicata in Harghi. Primarul Albert Matyas a mai spus ca statuia uriasa a lui Iisus va fi inaugurata in data de 21 august, fiind momentul de incheiere al Primului Congres Mondial al Igienei, a Calitatii si Controlului Laptelui, numit generic Galacticus, organizat in cadrul. Plimbare cu buggy până la statuia Inima lui Iisus de pe dealul Gordon. Inima lui Iisus, un obiectiv turistic mai puțin cunoscut.Construită în 2011, statuia este cea mai înaltă de acest fel din Europa de Est. Găsiți mai multe detalii aici.. Mersul cu buggy până acolo a fost o activitate faină, care ne-a distrat.. Mai testasem genul acesta de aventură cu buggy în trecut, știam cum. Statuia lui Iisus din Harghita a fost ridicată în 2011, pe dealul Gordon, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid și este cea mai înaltă operă de artă din Europa de Est care-l reprezintă pe Mântuitor. Construcția a fost denumită Inima lui Iisus, e făcută din fier galvanizat și oțel inoxidabil, iar la cei 22 de metri înălțime este o operă de artă unicat care.

Nov.2019 Belvederea Inima lui Isus, cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est — scris în 18.12.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ; Nov.2018 Calatorie la Statuia Inima lui Isus din Lupeni - Harghita — scris în 05.11.18 de sebi_2569 din SOVATA [MS] - RECOMAND Acrobaţie la peste 20 metri înălţime. În a doua zi de Paşte, câţiva tineri teribilişti s-au urcat tocmai în vârful statuii lui Iisus, amplasată în judeţul Harghita Statuia Inima lui Isus de pe dealul Gordon. A fost ridicată în 2011 și este amplasată pe dealul Gordon din Harghita, care se află între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Statuia are cam 22 de metri, fiind construită din fier și oțel inoxidabil. Se spune că ar fi cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est Lucrarile la statuia lui Iisus din Harghita au fost sistate. Inspectoratul de Stat in Constructii a sistat lucrarile la statuia lui Iisus, care urma sa fie ridicata intre localitatile harghitene Odorheiu Secuiesc si Lupeni, din lipsa autorizatiilor necesare. Am ramas foarte surprinsa ca au demarat lucrarile, pentru ca singurul document emis de. Statuia lui Iisus din Harghita a fost ridicată în 2011, pe dealul Gordon, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid și este cea mai înaltă operă de artă din Europa de Est care-l reprezintă pe Mântuitor. Construcția a fost denumită Inima lui Iisus, e făcută din fier galvanizat și oțel inoxidabil, iar la cei 22 de metri..

Inima lui Iisus din Harghita e mai hardcore ca statuia

Statuia Inima lui Isus Harghita - Zig Zag prin Romani

 1. Gordon, din Harghita. Statuia Inima lui Isus, amplasată la o altitudine de 953 de metri, reprezintă pe Mântuitor cu brațele deschise. Capul, realizat din oțel inoxidabil, brațele și mantia sunt proiectate pe un piedestal din metal, înalt de 22 de metri. În interiorul statuii se află o scară, care conduce vizitatorii prin șapte.
 2. Vacanță în Harghita, aceasta a fost una din alegerile noastre pentru vara lui 2020. Din păcate, au fost doar trei zile dedicate vizitei, așa că din mulțimea de obiective prezente în zonă, am putut vizita doar statuia Inima lui Iisus, o zi a fost dedicată localității Praid, unde am vizitat salina, canionul de sare și Casa fluturilor
 3. Muntele Gordon - 953 m. Statuia lui Iisus - 23 m. O statuie a lui Iisus înaltă de 22 de metri a fosti ridicată, în luna august 2011, pe vârful muntelui Gordon, din judeţul Harghita, iar în interiorul monumentului a fost amplasată o scară pe care turiştii pot urca pentru a admira priveliştea de la Odorheiu Secuiesc până la Sovata.
 4. În urmă cu doi ani, în 2011, pe muntele Gordon din Harghita (e între Odorheiu-Secuiesc și Praid) a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni
 5. Top 25 de atracții turistice Atracție Family-friendly Obiective turistice Cultură Harghita sacral Statuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon. Obiectiv turistic Castelul Mikó Miercurea Ciuc. Castel / Obiectiv arhitectural Pasul Cașin. Memorialul eroilor secui..

In vizita la statuia lui Iisus de la Bisericani-Jud Harghit

Nov.2019 Belvederea Inima lui Isus, cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est — scris în 18.12.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ; Jul.2016 Statuia Inima Lui Isus - [Comuna Lupeni] Harghita — scris în 25.07.16 de ghisor din PLOIEşTI - RECOMAND Statuia Inima lui Isus. În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată una dintre cele mai importante obiective turistice din județul Harghita. Cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est, denumită Inima Lui Iisus are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din. INSIDER: Inima lui Isus - Lupeni, Harghita În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din. Nov.2018 Calatorie la Statuia Inima lui Isus din Lupeni - Harghita — scris în 05.11.18 de sebi_2569 din SOVATA [MS] - RECOMANDĂ; Jul.2016 Statuia Inima Lui Isus - [Comuna Lupeni] Harghita — scris în 25.07.16 de ghisor din PLOIEşTI - RECOMAND Statuia se numește Inima lui Iisus. Acest monument impresionant, ridicat în 2011, se găseşte pe muntele Gordon din Harghita. Mai exact, între Odorheiul-Secuiesc şi Praid. Statuia are o înălţime de aproximativ 22 de metri. Acesta este construită din materiale durabile, respectiv fier şi oţel inoxidabil

Statuia Inima lui Iisus. Un obiectiv turistic despre care puțină lume știe în România este statuia denumită Inima lui Iisus. Aceasta a fost ridicată în anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Potrivit datelor oficiale, aceasta este cea mai mare reprezentare a lui Iisus Hristos din. O statuie inalta de 22 de metri care il infatiseaza pe Iisus va fi ridicata pe varful muntelui Gordon din judetul Harghita. Turistii vor putea urca sa admire privelistea de pe munte pe o scara ce va fi amplasata in interiorul monumentului. Se va vedea de la Odorheiu Secuiesc pana la Sovata. Potrivit autoritatilor locale, aceasta va fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est. Am mai vizitat Statuia Inima lui Iisus de pe dealul Gordon (in Lupeni. la 11 Km de Odorhei). Desigur , Isus se afla oricand in inima fiecaruia dintre noi, nu trebuie sa alergam pe dealuri ca sa-l gasim, dar faptul ca intr-un peisaj deosebit ni se aminteste ca nu trebuie sa fim descurajati niciodata , ca cineva ne primeste cu bratele. În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, în perimetrul localității Lupeni, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de.

Statuia de 22 de metri, numita Inima lui Iisus va fi montata in luna august pe Muntele Gordon din comuna Lupeni, judetul Harghita. Potrivit realitatea.net, statuia este facuta din fier, iar fundatia din beton a fost deja realizata.Monumentul a fost realizat de artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc, iar costurile au ajuns la 200.000 de euro, fiind suportate de Fundatia Protemp. Muntele Gordon - 953 m . Statuia lui Iisus - 23 m. Muntele Gordon - 953 m . Statuia lui Iisus - 23 m. Romania / Harghita / Lupeni /. World / Romania / Harghita / Lupeni World / Romania. statue, mountain, panoramic view. Nearby cities: Sighişoara , Târgu Mureş , Sibiu. Coordinates: 46°23'37N 25°15'23E Pe muntele Gordon, la înâlțimea de 953 m, o statuie a Mântuitorului Iisus Hristos veghează oamenii. Statuia, având o înălțime de 22 m, este o belvedere, fiind prevăzută în partea interioară cu scări de urcare. (Transportul până la vârful muntelui se face cu mașina). Capela ecumenică din salina Praid este la 120 m adâncime. Statuia Inima lui Isus. Cea mai înaltă statuie de Isus din Europa de est. Statuia Inima lui Isus Urși. În România trăiesc mai mulți urși decât în toată Europa. În județul Harghita sunt circa 1500 de exemplare. Observatoare de urși Cheile Bicazului. Zonă geografică deosebit de pitorească. Cheile Bicazulu Credință de otel. Inima lui Isus, o legenda in devenire. - Fericescu. Credință de otel. Inima lui Isus, o legenda in devenire. Mi-a dat Nede, un prieten, mesaj acum vreo 2 ani si-mi spune daca știam ca te-ai mutat in zona te întrebam pe tine cum ajung la Isus de Otel din Harghita. Ca l-am căutat pe la Miercurea Ciuc si nu l-am găsit

Statuia lui Iisus din Harghita, cea mai înaltă din Europa

Vizitează Harghita - Cheile Vârghișului și Statuia Inima lui Iisus. Lista de obiective turistice din județul Harghita este mare iar în cele câteva zile petrecute de noi în zonă am acoperit doar o parte. Fiecare obiectiv turistic a fost însă foarte interesant și ne-a purtat în câte o poveste. Ziua perferată de aventuri a fost. Panorama Inima lui Isus, sau numit și statuia lui Isus, pe numele întreg Isus cel Luminos, este o statuie la marginea satului Lupeni, în Secuime, județul Harghita. Statuia este situată pe vârful Gordon, funcționează și ca priveliște panoramică. Statuie este din oțel inoxidabil ridicat pe o fundație de 2 metri Sejur cu adrenalina prin paduri pana la Statuia Inima lui Iisus de pe dealul Gordon. Am lasat la final poate cea mai apreciata dintre cele 5 experiente pline de adrenalina de care imi propusesem sa va povestesc: tururile cu buggy-uri prin padure. Fiti pregatiti pentru distractie maxima, serotonina la cote maxime, dar si noroaie

O statuie a lui Iisus inalta de 22 de metri va fi ridicata

Statuia uriaşă a lui Iisus va fi inaugurată în data de 21 august şi se vrea şi o replică a celebrei statui a lui Isus din Rio de Janeiro. Inaugurată în 1931, statuia din Rio are o înălţime de 39,6 metri, incluzând piedestatlul care are 9,5 metri. Cântăreşte 635 de tone Statuia, numită Inima lui Iisus, îl înfăţişează pe Mântuitor cu braţele deschise. Capul, braţele deschise şi pelerina vor fi aşezate pe un cadru metalic de şapte etaje, înalt de 20 de metri, construit din fier galvanizat Inima lui Iisus din Lupeni. Inima lui Iisus este o construcție monumentală ridicată în inima României, pe muntele Gordon din județul Harghita. Neobișnuita statuie se dorește a fi una dintre cele mai mari reprezentări ale Mântuitorului din Europa și probabil are toate șansele să fie la cei 22 de metri ai săi

Vizitează Harghita - Cheile Vârghișului și Statuia Inima lui Iisus 2 luni ago Simona 1 comment Lista de obiective turistice din județul Harghita este mare iar în cele câteva zile petrecute de noi în zonă am acoperit doar o parte

Statuia lui Iisus, in replica mioritica; Atractia turistica a orasului Rio,mutata in inima Harghitei. Statuia lui Iisus, in replica mioritica. Dată publicare: 31-07-2011 21:59 Dată actualizare: 24-10-2012 06:00 Autor: Stirileprotv. Comuna Lupeni din Harghita vrea sa fie protejata de un Iisus de metal, exact ca Rio de Janeiro de faimosul Iisus. Un obiectiv turistic despre care puțină lume știe în România este statuia denumită Inima lui Iisus. Aceasta a fost ridicată în anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Potrivit datelor oficiale, aceasta este cea mai mare reprezentare a lui Iisus Hristos din Europa de Est Dacă nu ai văzut până acum Statuia Inima lui Isus din Odorheiu Secuiesc, îți spunem noi că este impresionantă. Ştiam din alte surse că are 22 de metri şi este cea mai înaltă figură a lui Isus din Europa de Est

Recomandări din România frumoasă: Inima Lui Iisus. Vă vine să credeți sau nu, cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est se află în România. Aceasta a fost ridicată în anul 2011, pe dealul Gordon din județul Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de. Statuia lui Isus. 17/02/2013 — CBCB. Cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est va fi construită în România, în județul Harghita, potrivit autorităţilor locale. Statuia va avea 22 de metri, și va fi numită Inima lui Isus, aceasta înfăţişându-l pe Mântuitor cu braţele deschise. Aceasta va fi ridicată între.

Vizitează Harghita - Cheile Vârghișului și Statuia Inima

Statuia Inima lui Isus de pe Vf. Gordon | Odorheiu Secuiesc. By Echipa Zig Zag prin România | decembrie 6th, 2017 | Categories: Cosmina, Harghita | Tags: obiective turistice odorheiu secuiesc, Statuia Inima lui Isus Harghita, Statuia Inima lui Isus Odorheiu Secuiesc | 0 Comment Cea mai înalta statuie a lui Iisus din Europa de est (22 m) va fi ridicata în luna august a acestui an, pe vârful muntelui Gordon, din comuna Lupeni, judeţul Harghita. Numită Inima lui Iisus, statuia îl înfăţişează pe Mantuitor cu bratele deschise Era din păcate închis din cauza pandemiei, așa că avem câteva motive în plus să ne întoarcem în Harghita. Mai multe detalii găsiți aici. 10. Statuia Inima lui Iisus. Aproape de Odorheiu Sescuiesc se găsește și o stauie interesantă care pare să fie o copie a statuiei lui Iisus din Rio De aici, pe drumul de intoarcere spre Bucin, aveam ca ultim obiectiv Statuia Inima lui Isus, ce ne trimite cu gandul automat la binecunoscuta statuie a lui Isus din Rio de Janeiro. Statuia Inima lui Isus, este situata in satul Bisericani, comuna Lupeni, jud. Harghita si este ampalsata pe varul muntelui Gordon, la o inaltime de 946 metri 21. Harghita - Statuia Inima lui Isus. Are 22 de metri și este cea mai înaltă figură a lui Isus din Europa de Est. Drumul până la statuie este ceva mai lung și anevoios, însă peisajul și emoțiile merită tot efortul. Statuia are o scară interioară și poți urca și, mai apoi, observa/fotografia panorame superbe. 22

Muntele Gordon - 953 m

Ministerul Culturii și Identității Naționale, condus de Valer Daniel Breaz, a confirmat faptul că statuia Gardianul Carpaţilor, amplasată de UDMR în localitatea Şoimeni, judeţul Harghita, nu are avizele legale, după cum reiese dintr-o adresă comunicată de minister către Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, preluată de cotidianul Informația Harghitei Panorama 360° la apus din Statuia Inima lui Iisus, Lupeni, Harghita. 12. See All. See More. Inima lui Isus - Lupeni, Harghita . În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații.

Moartea nu vine odată cu vârsta, ci odată cu uitarea. - Gabriel Garcia Marquez. Cu câțiva ani în urmă, la împlinirea a 200 ani de la nașterea lui Karl Marx, moment în care în Germania, în orașul Trier, orașul de naștere a lui Karl Marx, a fost dezvelită statuia lui uriașă din bronz, cu o înălțime de 4,5 metri, lucrare de artă a unui renumit sculptor chinez. Veche fructiera - 22 pe Antic Shop - Vinde / Cumpara gratuit pe Antic Shop, cel mai mare Magazin Antichitati Online, un Anticariat cu Tablouri vechi, Carti, Mobil Statuia Inima Lui Iisus Gordon si Via Transilvanica Castelul Corvinilor, Hunedoara: arhitectură gotică în România! Camping Pastravaria Zavoi, turist prin Curtea de Arge Statuia Inima lui Iisus Un obiectiv turistic despre care puțină lume știe în România este statuia denumită Inima lui Iisus. Aceasta a fost ridicată în anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Citeste tot articolul . Sursa: www.shtiu.r În Harghita se va construi un monument asemănător, înalt de 22 de metri. În judeţul Harghita vom vedea înălţată, în curând, statuia intitulată Inima lui Iisus, care va avea o înălţime de 22 de metri şi va fi construită din fier galvanizat aşezat pe un cadru metalic

Fotografii din Harghita. Fotografii ale obiectivelor vizitate în Harghita: statuia Inima lui Iisus de pe dealul Gordon, salina și rezervația Canionul de sare din Praid, satul Corund, Mini Transilvania ParkCitește mai mul Statuia Inima lui Iisus de pe Muntele Gordon (953 metri), din Harghita este cea mai înaltă statuie de acest fel din Estul Europei. Construită cu mai puțin de 9 ani în urmă, ea tronează deasupra localităților Odorheiul Secuiesc și Lupeni și poate fi zărită hăt de la o distanță de câțiva kilometri, odată ce intri în Satul. Statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro. Pe ha-ha.ro poti afla curiozitati sau informatii despre Piramida de la Chichen Itza, Marele Zid Chinezesc, Ruinele incase de la Machu Picchu, Statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro, Colosseumul din Roma, Templul de la Taj Mahal, Cetatea Petra Top 25 de atracții turistice Atracție Family-friendly Obiective turistice Cultură Harghita sacral Statuia Inima lui Iisus de pe dealul Gordon. Observatoare de urși. Cheile Bicazului. Muntele și Canionul de sare Praid. Șumuleu-Ciuc

Statuia lui Iisus din Harghita, construcția record din

 1. tit ca am fost la aceasta serbare si cu un an.
 2. Remetea, este una din marile localități ale județului Harghita, situată la o altitudine de 750 de metri, în partea de nord-est a Depresiunii Gheorgheni (numită și Depresiunea Giurgeului ), la poalele munților vulcanici ai Gurghiului . Scriitorul Balázs Orbán, autor al unei monografii monumentale din secolul al XIX-lea despre Ținutul.
 3. Obiective turistice în Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita. In prezent aceste bai functioneaza cu un strand cu 2 bazine si o baie cu apa calda, ridicat pe fosta mosie a lui Orban Balazs. Biserica Schimbarea la fata a fost construita la sfârsitul secolului al 17-lea de un localnic înstarit de religie greco-catolica
 4. Statuia va avea 22 de metri înălţime, va fi fabricată din oţel inoxidabil cu fundaţie din beton şi va fi amplasată pe vârful muntelui Gordon din judeţul Harghita! Monumentul, care este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc, va purta numele Inima lui Iisus şi-l va înfăţişa pe Mântuitor cu braţele deschise
 5. Statuia Inima lui Isus de pe Vf. Gordon (Odorheiu Secuiesc) Dacă nu ai văzut până acum Statuia Inima lui Isus din Odorheiu Secuiesc, îți spunem noi că este impresionantă. De departe te face să exprimi WOW iar când ajungi la ea nu are cum să nu-ți placă

Statuia Inima Lui Isus - [Comuna Lupeni] Harghita

Inima lui Iisus din Lupeni. Inima lui Iisus este o construcție monumentală ridicată în inima României, pe muntele Gordon din județul Harghita. Neobișnuita stratuie se dorește a fi una dintre cele mai mari reprezentări ale Mântuitorului din Europa și probabil are toate șansele să fie la cei 22 de metri ai săi Altarul lui Iisus cel Suferind Altarul Sfântului Mormânt - altarul lui Iisus cel Suferind - se află dedesubtul corului, fiind realizat în 1855, nefiind cunoscută identitatea donatorului. Statuia Sfintei Tereza a fost donată în anul 1933 de soţia doctorului Hegyi Jenő din Budapesta O statuie a lui Iisus, înaltă de 22 de metri, va fi ridicată, în luna august, pe vârful muntelui Gordon, din judeţul Harghita.Potrivit autorităţilor locale, aceasta va fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est şi îl înfăţişează pe Mântuitor cu braţele deschise. Ea va fi ridicată între localităţile Odorheiu Secuiesc [ Vizitează Harghita - Cheile Vârghișului și Statuia Inima lui Iisus - Lipa Lipa Două obiective turistice de vizitat în Harghita. Cheile Vârghișului și podurile lor fotogenice și statuia Inima lui Iisus Statuia Inima lui Isus, de pe dealul Gordon din Harghita, este cea mai înaltă a Mântuitorului din Europa de Est, având 20 de metri. În interior, are o scară care duce la o platformă din vârf, de unde poate fi admirat peisajul

Statuia lui Cristos Regele (Monumento Cristo Rei) Lisabona. Piatra de temelie a fost pusa in anul 1949 si in anul 1959 monumentul a fost inaugurat in mod oficial. Statuia facatoare de minuni din Fatima a fost transportata aici pentru ceremonia de inaugurare, iar Papa a transmis un mesaj audio inregistrat Statuia lui Iisus din Harghita, construită în 2011, pe dealul Gordon, este considerată cea mai înaltă operă de artă din Europa, care-l reprezintă pe Mântuitor. Articolul Statuia lui Iisus din Read More. Stiri din Caras-Severin Stiri din Harghita Statuia lui Isus si zona inconjuratoare: In urma prezentarii traseului, grupul porneste catre localitatea Bisericani. Prima oprire a traseului cu teren de diferite dificultati si care necesita tehnici alternative de conducere este statuia lui Isus Inalta de 22 de metri, montata pe dealul Gordon, o belvedere unica de unde veti admira frumusetea.

În partea estică a dealului este capela patimilor Mântuitorului. Cel mai valoros obiect al capelei este statuia lui Isus, sculptată în 1810. Conform tradiţiei în această capelă s-a închis, s-a rugat, a ţinut post şi s-a biciuit omul păcătos, care a vrut să se lepede de păcatele sale şi să pătimească pentru păcatele comise Ținutul Secuiesc (în maghiară Székelyföld, în germană Szeklerland, în latină Terra Siculorum) este - în accepțiunea istorico-etnografică, regiunea din partea sud-estică a Transilvaniei, locuită în majoritate de secui (subgrup etnic maghiar cu o conștiință istorică aparte, cu specificități etnografice, respectiv de dialect) și, care cuprinde teritoriile fostelor scaune. Statuia de 22 de metri, numită Inima lui Iisus, care îl înfăţişează pe Mântuitor cu braţele deschise, va fi ridicată între localităţile harghitene Odorheiu Secuiesc şi Lupeni, pe vârful muntelui Gordon.Statuia, înaltă de 22 de metri, va aminti de statuia uriaşă a lui Iisus din Rio de Janeiro şi va fi amplasată pe.

Acrobaţie la peste 20 metri înălţime în vârful statuii lui

 1. Un Isus gigantic, de 20 de metri înălțime, va fi ridicat, pe 21august, pe vârful muntelui Gordon, din județul Harghita.Majoritatea banilor necesari construcției, vreo 200.000 de euro,vor fi donați de o fundație, Protemp, și de diferite firme dinzonă
 2. #kilato #priveliste #isus #secuime #jezusszivekilato #inimaluiisus #tinutulsecuiesc #harghita . Statuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon, Visit Harghita, Obiectiv turistic, În anul 2011, 21/03/2021 . A sós dézsa este igazán kellemes. Ciubarul cu sare e cel mai placut seara
 3. Ziar online - DC News va aduce cele mai noi stiri din politica, monden, sport, international. Cititi stirea zilei si fiti informati. Realitatea din Romania prezentata de cei mai buni jurnalisti. Un ziar online care te tine in miezul evenimenteleor. Vedete, oameni politici, partide, alegeri si tot ce se intampla in timp real

10 locuri deosebite de vizitat în Harghita cu famili

Un punct de reper al excursiei este statuia Inima lui Iisus la care vom ajunge în jurul km 56, pe final de tură. Este statuie mare, înaltă de 22 metri, construită din fier și inox și amplasată pe dealul Gordon. Este cea mai mare din Europa de Est. O poți escalada pe scările din interior, iar din vârf peisajul din vale este excelent Statuia lui Iisus, numita a Invierii şi cele ale ingerilor sunt realizate de sculptorul ciucan Nagy Ödön. Tema zborului (a inalţarii) se regaseşte aici in statuia lui Iisus, in altarul cu aripi, in jerbele de lemn şi in ingerii de pe acoperiş. Nr. vizualizări: 10044: Data ultimei vizualizări: 2021-07-25 12:31:13: Data ultimei.

România va avea cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est – Q Magazine

Doza de adrenalină maximă de-abia acum urmează, deoarece am făcut o cursă către un alt punct care nu trebuie ratat când ești în Harghita, și anume Statuia Inima lui Isus de pe Dealul Gordon, la care se ajunge cu mașinile de teren și cu buggy-urile, niște vehicule desprinse parcă din Mad Max Vacanță în Harghita, aceasta a fost una din alegerile noastre pentru vara lui 2020. Din păcate, au fost doar trei zile dedicate vizitei, așa că din mulțimea de obiective prezente în zonă, am putut vizita doar statuia Inima lui Iisus, o zi a fost dedicată localității Praid, unde am vizitat salina, canionul de sare și Este vorba despre cea mai înaltă statuie dedicată lui Iisus din Europa de Est. Construită în 2011 şi sfinţită în 2013 pe un deal din satul Bisericani, comuna Lupeni - Harghita, între Odorheiu - Secuiesc şi Praid, aceasta are o înălţime de aproximativ 22 de metri, fiind construită din fier şi oţel inoxidabil Consiliul Național Secuiesc din Cristuru Secuiesc îi invită și îi așteaptă pe toți cei interesați să participe duminică, 27 octombrie 2019, la ora 17:30 la Statuia lui Isus la aprinderea focurilor de veghe, cu ocazia zilei Autonomiei Ținutului Secuiesc Video: Mesajul Vaccinul salveaza pe statuia lui Iisus din Rio de Janeiro. Posted in BRAZILIA, Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VIDEO by saccsiv on mai 20, 2021. YouTube. Arirang News. 519 K de abonați. Abonează-te. Rio de Janeiro's Christ the Redeemer lit up with 'vaccine saves' message. Vizionează mai târziu

Lucrarile la statuia lui Iisus din Harghita au fost sistat

Format:Cutie Comune România Remetea (în maghiară Gyergyóremete, în trad. Remetea Giurgeului) este o localitate în judeţul Harghita, Transilvania, România. 1 Poziţia geografică şi condiţiile naturale 2 Clima 3 Istoria aşezării 4 Căi de acces 5 Populaţie 6 Monumente, repere turistice 6.1 Biserica Sf. Leonard 6.2 Capela Sf. Margareta 6.3 Monumentul războaielor mondiale 6.4. Statuia lui Kossuth Lajos: creația lui Köllő Miklós a fost dezvelită în 2001. Inițial statuia a fost sculptată la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost ridicată în Târgu Mureș. Statuile lui Köllő Mikló (sculptor) și ale lui Borsos Miklós (sculptor, grafician, pictor) au fost inaugurate în 2011

Stiati ca in anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est? Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de Statuia lui Iisus Mantuitorul, din Rio de Janeiro, a fost lovita luni de o furtuna puternica. Fulgerele care au luminat cerul au atins si celebra statuie de 30 de metri. Acesta este momentul in care statuia lui Iisus, situata deasupra orasului brazilian Rio de Janeiro, a fost lovita de fulgere Jul 26, 2018 - Atelierul de fotografie Odorheiu Secuiesc, Singurul studio de fotografie cu lumină solară unic în Europa Odorheiu Secuies Celebra statuie din Rio de Janeiro care îl reprezintă pe Iisus a suferit mici daune după ce a fost lovită de fulger în timpul unei furtuni ce a avut loc joi noapte. Institutul brazilian INPE a numărat peste 40.000 de fulgere în timpul furtunii de trei ore, în urma căreia zeci de copaci au fost doborâţi, iar mai multe străzi au fost inundate, potrivit AFP Belvedere Inima lui Isus, 24 km. In Harghita, pe dealul Gordon, se află statuia numită ``Inima lui Iisus``, și dacă urci până în capul Cristului, vezi cum orizontul se contopeşte cu cerul. Mormântul celui mai mare secui Orbán Balázs din Băile Szejke și muzeul de porți secuiești expus în aer liber 24 km

statuia lui iisus din rio de janeiro... meniu. ultimele Știri politicĂ actual justiȚie economic local extern Întrebarea zilei lifestyle sport vremea live. Închide. ultimele Știri. Bíró Barna Botond, vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita și președinte al ADI Harghita, a declarat: Proiectul Family-friendly are un an de când s-a lansat, și putem afirma că a devenit un brand printre tipurile de călătorii destinate familiilor. de la Odorheiu Secuiesc până la Statuia lui Isus de pe dealul Gordon.

Statuia Inima lui Iisus Harghita - YouTub

Statuia lui Iisus din Harghita, construcția record din Europa care d... omină în secret dealurile din România. Concurează cu celebra construcție de la Rio de Janeiro. A costat 200.000 de euro https://bit.ly/3hcp8Bo See Mor Miercurea Ciuc, 8 aug /Agerpres/ - La marginea municipiului Miercurea Ciuc, într-un cadru natural deosebit, din care nu lipsesc dealurile înverzite şi izvoarele cu apă minerală, veghează, de câteva veacuri, Mănăstirea franciscană de la Şumuleu Ciuc, care adăposteşte o statuie făcătoare de minuni a Maicii Domnulu Ziua 1: După micul dejun, vizitarea monumentelor: vizită la biserică, excursie la panorama Dealu, Statuia lui Isus, vizită la fântâna vindecătoare Urus și informații despre istoria acesteia, vizită la stână, gustare de urdă, cașcaval, vizită la distileria din Dealu și degustare de pălincă. Ziua 2: Excursie la Sovata După micul dejun, pornire în direcția Lupeni, unde. Miercurea Ciuc - Csíkszereda. From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to search. English: Miercurea Ciuc is a city in Székely Land, Romania. Magyar: Csíkszereda Hargita megye székhelye, város Székelyföldön, Romániában. Română: Miercurea Ciuc este reşedinţa judeţului Harghita, România Parcul Mini Transilvania și Galeria Porților Secuiești se găsesc în zona de agrement de la Băile Szejke, lângă Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita și au fost deschise în vederea creșterii turismului în județ. Cum intrați în zona de agrement și parcați mașina, spre stânga este Marcul Mini Transilvania, iar spre dreapta este Galeria Porților Secuiești. 1

Inima lui Iisus de pe muntele Gordon - Harghita, copie a

 1. Statuia Inima lui Isus din Harghita, este considerată
 2. The Heart of Jesus statue on Gordon Hill - Visit Harghit
 3. Statuia ''Inima Lui Isus'' [com
 4. Statuia Inima lui Iisus de pe Vf

Cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est pe

 1. vacanta în Harghita - Inima lui Iisus - Salina Praid
 2. Muntele Gordon - 953 m
 3. Fotografii de la statuia Inima Lui Iisus Dragoș Asafte
Inima lui Iisus din Harghita e mai hardcore ca statuia imensă de la Rio - VICEStatuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon - Obiectiv turisti